Paštiky kladou důraz na skladbu suroviny a způsob mělnění a míchání, proto jsou řazeny mezi nejnáročnější skupinu vařených výrobků. Jako hlavní suroviny pro výrobu slouží vepřové maso výrobní, vepřové kůže a droby, ze kterých největší podíl tvoří játra. Tvoří skupinu jemných, hrubozrnných, roztíratelných a krájitelných játrových výrobků. Technol...
Paštiky kladou důraz na skladbu suroviny a způsob mělnění a míchání, proto jsou řazeny mezi nejnáročnější skupinu vařených výrobků. Jako hlavní suroviny pro výrobu slouží vepřové maso výrobní, vepřové kůže a droby, ze kterých největší podíl tvoří játra. Tvoří skupinu jemných, hrubozrnných, roztíratelných a krájitelných játrových výrobků. Technologie výroby je podřízena požadavkům na výslednou konzistenci a způsob tepelného opracování. Jemné játrovky by měly být lehce roztíratelné, bez tvořící se krupičky a oddělujícího se tuku, který se vyskytuje u hrubozrnných, přičemž dotváří pocit tradičního výrobku.
Zobrazit